Czy użytkownik może wyświetlić wcześniejsze dane wideo urządzenia po tym, jak anulowałem usługę przechowywania w chmurze dla tego urządzenia, a użytkownik ponownie wykupił usługę przechowywania w chmurze dla tego urządzenia?
Okres ważności i dane przechowywania w chmurze są powiązane zarówno z urządzeniem, jak i z kontem użytkownika, dlatego danych wideo nie można przeglądać między różnymi kontami.
Drogi użytkowniku, przepraszamy za niedogodności. Nie, użytkownik nie może zobaczyć tych informacji bez znajomości danych Twojego konta. Okres ważności usługi przechowywania w chmurze oraz dane są powiązane z urządzeniem i informacjami użytkownika. Aby korzystać z usługi przechowywania w chmurze dla urządzenia, użytkownik musi wykupić tę usługę dla danego urządzenia i nie może sprawdzić danych wideo przesłanych na koncie żadnego innego użytkownika.
Dokumentacja GHome