Czy po zmianie routera trzeba ponownie dodać urządzenie?
Dlaczego urządzenie przechodzi w tryb offline po zmianie routera i jak dodać je ponownie
Czy po zmianie routera trzeba ponownie dodać urządzenie?
Witamy, szczerze przepraszamy za wszelkie niedogodności. Po zmianie routera i sieci domowej wcześniej dodane urządzenie przejdzie w tryb offline. Usuń oryginalne urządzenie z aplikacji i dodaj je ponownie, korzystając z nowej sieci (sieć 5G nie jest obecnie obsługiwana, należy użyć 2.4G).
Sposób postępowania:
- Usuń w aplikacji ikony urządzeń offline.
- Zresetuj urządzenie, aż kontrolka zacznie migać.
- Otwórz aplikację GHome, dotknij znaku „+” w prawym górnym rogu, wybierz model urządzenia do dodania i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby dodać je ponownie.
Dokumentacja GHome